Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang
Hubungi kami : 09 422 1311 | zakat4pengajian@muip.gov.my

Pengenalan
Permohonan Zakat
- Zakat4Pengajian

Zakat4Pengajian adalah merupakan satu inisiatif bagi memudahkan umat Islam negeri Pahang untuk memohon bantuan zakat dari Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang secara atas talian (On-Line). Zakat4Pengajian ini dapat menyediakan pelbagai jenis bentuk bantuan zakat untuk dimohon oleh pengguna serta lebih mudah untuk menyemak status permohonan yang dihantar.


Bagi pengguna-pengguna sedia ada e-Dermasiswa Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang, pendaftaran pengguna baharu adalah TIDAK PERLU dan boleh terus menggunakan sistem Zakat4Pengajian.

Antara bentuk bantuan yang dapat dibuat daripada Zakat4Pengajian adalah seperti Bantuan Dermasiswa Pelajaran IPT/Pondok, Tambang Belajar Pergi/Balik, Saguhati Penghafaz Al-Quran dan Bantuan Awal Ke IPT.

Bagi pengguna baharu, sila lihat Panduan Penggunaan Zakat4Pengajian.
[ Sila Klik Di sini ]

Pentadbir Sistem Zakat4Pengajian Negeri Pahang
Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang

NOTIS PEMAKLUMAN

14

Mac

2017

Makluman Kadar Baharu RM 500 (DERMASISWA)

Kadar bayaran RM500 yang dikreditkan ke akaun penerima Bantuan Dermasiswa Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang adalah kadar BAHARU yang telah diluluskan oleh Jawatankuasa DERMASISWA Bil. 1/2017.

01

Januari

2017

Zakat4Pengajian Bagi Empat Bantuan

Zakat4Pengajian menyediakan kemudahan permohonan secara atas talian iaitu Bantuan Dermasiswa Pelajaran IPT/Pondok, Bantuan Awal Ke IPT, Bantuan Saguhati Hafazan Al-Quran dan Bantuan Tambang Belajar Luar Negara.

Hubungi Kami

Bahagian Agihan Zakat

Alamat: Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang, Kompleks Islam Sultan Haji Ahmad Shah, 26600 Pekan, Pahang

Negara: Malaysia

E-mail: zakat4pengajian@muip.gov.my


Like Kami Di Media Sosial

muipinfo

Tel. : 09 - 422 1311

Dermasiswa Pelajaran/Tambang
ext. 1011
Belajar/Bantuan Awal Ke IPT
ext. 1023
 
ext. 1002
 
 
Saguhati Hafazan Al-Quran
ext. 1042×

Notis Makluman


Sila baca perkara dibawah seperti berikut:
  1. Jom ikuti & like facebook Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang untuk mendapatkan lebih info berkenaan Zakat, Wakaf dan Baitulmall. Klik gambar dibawah:


  2. Pemohon diingatkan agar dapat memasukkan nombor AKAUN BANK yang AKTIF bagi memudahkan pihak pentadbiran Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang untuk membuat bayaran jika permohonan anda telah diluluskan.

  3. Pemohon diingatkan agar dapat memberikan nombor TELEFON BIMBIT yang AKTIF ketika melengkapkan permohonan bagi tujuan memudahkan pihak Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang menghantar SMS berkenaan permohonan anda.

  4. Sebelum permohonan dibuat, anda diingatkan agar membaca dan memahami syarat-syarat kelayakan serta tindakan yang perlu.

Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang